Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. szept. 10, 2010 7:05

Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
VMware Server 2.0.x Linux Host vs. Windows Host 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás VMware Server 2.0.x Linux Host vs. Windows Host
Sziasztok!

Segítségeteket kérném.
Kialakítottam egy tesztkörnyezetet amiben a VMware Server ill. VM-ek viselkedését tesztelem.
A környezet két Host rendszerből áll (SLES 11 64 bit , Windows 2008 Server 64 bit) GRUB segítségével választhatom ki mely host op.rndsz. induljon. A hoston futó VM-ek között adatátviteli sebességet az Iometer segítségével mérem , és itt jelentkezik az első probléma, ugyanis a Linux Hoston futtatott VM-ek közötti adatátvitel jóval (bizonyos esetekben 30%!) lassabb. :(
Nem tudom, hogy ez mennyire szokványos, de eddig bárhol olvastam, nem találtam arra említést, hogy a Linux host futó VMware Server nem kezeli rendesen a virtuális hálózatot....
Teszt képen már kipróbáltam másik HDD-t hátha valami hardver hiba van, de nem oldotta meg a problémát. Egyébként a Host és egy külső gép közötti adatátvitelnél nincs különbség a 2 op. rndsz. között.
A másik probléma, ami lehet, hogy összefügg az előzővel, hogy egy VM-en belül belül a file mozgatás jóval lassabb, ha Linux host van. (Kb 40%-al mint a Windows hoston) :(
Ha valaki találkozott már hasonló problémával vagy van valami jó ötlete szívesen veszem . :)
Ha több infó kell a "rendszerről" meg tudom adni.

A válaszokat előre is köszi.

Üdv

peters

csüt. aug. 05, 2010 12:50
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1 hozzászólás ]