VMware Server 2.0.x Linux Host vs. Windows Host
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Kialakítottam egy tesztkörnyezetet amiben a VMware Server ill. VM-ek viselkedését tesztelem.
A környezet két Host rendszerből áll (SLES 11 64 bit , Windows 2008 Server 64 bit) GRUB segítségével választhatom ki mely host op.rndsz. induljon. A hoston futó VM-ek között adatátviteli sebességet az Iometer segítségével mérem , és itt jelentkezik az első probléma, ugyanis a Linux Hoston futtatott VM-ek közötti adatátvitel jóval (bizonyos esetekben 30%!) lassabb.

Nem tudom, hogy ez mennyire szokványos, de eddig bárhol olvastam, nem találtam arra említést, hogy a Linux host futó VMware Server nem kezeli rendesen a virtuális hálózatot....
Teszt képen már kipróbáltam másik HDD-t hátha valami hardver hiba van, de nem oldotta meg a problémát. Egyébként a Host és egy külső gép közötti adatátvitelnél nincs különbség a 2 op. rndsz. között.
A másik probléma, ami lehet, hogy összefügg az előzővel, hogy egy VM-en belül belül a file mozgatás jóval lassabb, ha Linux host van. (Kb 40%-al mint a Windows hoston)

Ha valaki találkozott már hasonló problémával vagy van valami jó ötlete szívesen veszem .

Ha több infó kell a "rendszerről" meg tudom adni.
A válaszokat előre is köszi.
Üdv
peters