Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. szept. 03, 2010 0:40

Hozzászólás a témához  [ 39122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682 ... 783  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://totalcar.hu/nepitelet/

hétf. okt. 09, 2006 23:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Az 1 éves laptopomon most Windows Vista RC2 fut. Felismert MINDEN hardware-t ami benne van, a beépített Windows Internet Explorer 7.0-t használom (ami még a Firefox gyártóját is lenyúgözte mikor megjelentek az első publikus béták), ja és szintén a beépített Windows Media Player-t használom filmnézéshez/zenehallgatáshoz...

Ugye azért még ember vagyok?

Steve

P.S.: a netkapcsolatom 10/10 mbit :P (tudom, ez még nem egy BME sávszél, de azért így itthon nem rosz :) )

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Steve_Hun hétf. okt. 09, 2006 23:39-kor.

hétf. okt. 09, 2006 23:33
platina tag

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
Az 1 éves laptopomon most Windows Vista RC2 fut. Felismert MINDEN hardware-t ami benne van, a beépített Windows Internet Explorer 7.0-t használom (ami még a Firefox gyártóját is lenyúgözte mikor megjelentek az első publikus béták), ja és szintén a beépített Windows Media Player-t használom filmnézéshez/zenehallgatáshoz...

Ugye azért még ember vagyok?

Steve

Az. De mazochista ember... :lol:

hétf. okt. 09, 2006 23:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.gúnár. írta:
Elég sz.r, ez tény. Nagy kár, hogy manapság minden csak dózerrel megy.
Na most egy kicsit gonoszkodok... Kép

Amúgy ez a Win 9x kékhalál képernyője. Aki még ma ilyet futtat, az meg is érdemli. Normálisabb helyeken a UNIX programozók által írt Windows NT magos rendszereket illik használni, ha egyszer Windowst használnak. Amúgy ennek kapcsán a Windows 2000 nagyon sok helyen tartotta és tartja is magát a mai napig.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. kedd okt. 10, 2006 7:31-kor.

kedd okt. 10, 2006 7:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:
BrOnZ írta:
Na most egy kicsit gonoszkodok... http://www.bronz.hu/cockpit.jpg

De ez tuti, hogy nem fagy le! :)
http://www.bronz.hu/windozer.jpg

ez azért nem áll, mert a linux is lefagy.

Mondjuk én még csak egy oprendszerről hallottam, ami nem fagy le... Az a baj, hogy még csak hallottam róla... :wink:

Amúgy kérdezném a windóz királyokat, hogy mivel neteznek.

És miért nem a király beépített internet explorerrel, ami nélkül pártíz megával kisebb lehetne a Windows?

Avant Browser van nekem fent. IE motorra épül, IE-t használ. A Gecko-s sz.rokat, mint Firefox és társai gyorsan elfelejtettem.

kedd okt. 10, 2006 7:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.gúnár. írta:
BrOnZ írta:
Idéznéd, hogy pontosan hol ócsároltam akár az egyiket, akár a másikat? Érdeklődéssel olvasnám... :shock:
"A rendkívül agresszív nyomulás miatt a Win sokkal ismertebb, elterjedtebb, stb. valamint sokkal ostobább is..."

Itt.
Nos a mondat első két része IMHO dícséret... Ha a végét nem vennéd ki a szövegkörnyezetéből és az eredeti helyén az indokolással együtt idéznéd... Esetleg MEGCÁFOLNÁD... Hitelesebb lenne...
.gúnár. írta:
...sok olyan embert ismerek, akik régebben foglalkoznak informatikával, mint én. Tanítják is, de nem haladnak a korral, még mindig a Windows 95 és a gömbfejes nyomtató korában élnek...
Bocs, de hogy jön ez ide? :roll: Nem lehet, hogy egy cseppet elragadott az ifjúi hév?... Khmmm. Én kérek elnézést... :roll:

"...mert mutass nekem olyan Linux disztribet, avagy alkalmazáscsomagot (Office!!!) aminek elemeiben (Word, Excel) "gyárilag" csomagolva van a flipper, a 3D-s repszimulátor, valamint eszement mennyiségű értelmezetlen hibakód..."
Mi ez, ha nem vindózf.kázás?
Kedves Bronz! Az UHU linux kiírta, amikor a hálózatot szerettem volna beállítani, hogy a szolgáltatás ismeretlen hiba miatt váratlanul leállt. Igaz, értelmezhetetlen hibakódot nem írt ki, de te mivel részt vettél a fejlesztésben, biztosan tudod, hogy ez mitől van. És nem, nem ragadott el az ifjúi hév, csak leírtam a véleményemet arról, amit írtál, magyarul hogy nekem senki ne jöjjön azzal, hogy valamit milyen régen csinál, és még1x hozzáteszem, hogy nem rád céloztam ezzel.

kedd okt. 10, 2006 7:28
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!

Kérdeztem már egyszer itt, írta is vki, de már nem találtam meg, HOGY mivel lehet valódi stream-et letölteni? Mert csak olyat találtam, ami pl URLHelper progi segítségével működik, vagy bénán csak a Tempből szedi ki a cuccot. Valami Alpha vagy XPlayer vagy mifenét írtatok? :wink: :D
segítség!
köszi

kedd okt. 10, 2006 7:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
Üdv!

Kérdeztem már egyszer itt, írta is vki, de már nem találtam meg, HOGY mivel lehet valódi stream-et letölteni? Mert csak olyat találtam, ami pl URLHelper progi segítségével működik, vagy bénán csak a Tempből szedi ki a cuccot. Valami Alpha vagy XPlayer vagy mifenét írtatok? :wink: :D
segítség!
köszi

Első hely a guglin:
http://stream-down.cocsoft.com/

Ilyenre gondolsz?

Itt egy másik, ami free-nek mondja magát, bár nekem gyanús (mert lehet, hogy kémprogis):
http://www.dirfile.com/heavy_streamsaver.htm

kedd okt. 10, 2006 8:20
platina tag

Hozzászólás 
Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy van-e arra az ie bugra megoldás, hogy az "aktív" tartalmat bekeretezi és rá kell kattintani az "aktiváláshoz"?

Kösz!

Steve

kedd okt. 10, 2006 8:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy van-e arra az ie bugra megoldás, hogy az "aktív" tartalmat bekeretezi és rá kell kattintani az "aktiváláshoz"?

Kösz!

Steve

http://www.vbseo.com/f34/how-bypass-cli ... uide-6488/

Guglin találtam. :wink: Bár asszem neked olyan kell, ami bárhol megoldja a dolgot.

kedd okt. 10, 2006 8:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Steve_Hun írta:
...
http://www.vbseo.com/f34/how-bypass-click-activate-use-control-ie-activex-fix-guide-6488/

Guglin találtam. :wink: Bár asszem neked olyan kell, ami bárhol megoldja a dolgot.
jó is az az IE ;) és ráadásul featureként úgy szaporodik, mint egy baktérium, havonta megduplázza a saját méretét a biztonsági frissítéseknek köszönhetően...

egyébként meg milyen lúzerek a Linux felhasználók, hogy guglival keresgélnek drivereket, ugye? ez most akkor mégis miben más? asszem a böngésző helyes működése is elég alapvető funkció manapság ;)

kedd okt. 10, 2006 8:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma egy érdekes jelenséget láttam: egy Smart hátuljára egy mezei zöld kuka volt felerősítve, felette a Smart tetejéhez applikálva egy sárga villogó, az oldalán "FKFV Tiszta Budapestért" szöveg :shock:

kedd okt. 10, 2006 8:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
windows xp sp2 + összes frissítés
internet explorer 6 (a fenti FEATURE kiiktatva (nem BUG!!!!))

és mégis mozog az egér...

kedd okt. 10, 2006 9:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:

Amúgy kérdezném a windóz királyokat, hogy mivel neteznek.

És miért nem a király beépített internet explorerrel, ami nélkül pártíz megával kisebb lehetne a Windows?

azzal netezek, baj? és az kitekintő gyorsvonattal levelezek, baj?

És anyukám is azt használja, apám is, barátnőm is és a volt barátnőim is, akikről tudok. Sőt, közeli ismerettségi körömben max. olyan van, aki IE helyett IE-re épülő klónt használ. Azt pedig - talán - ne tekintsük önálló böngészőnek.

kedd okt. 10, 2006 9:15
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
azzal netezek, baj? és az kitekintő gyorsvonattal levelezek, baj?

És anyukám is azt használja, apám is, barátnőm is és a volt barátnőim is, akikről tudok. Sőt, közeli ismerettségi körömben max. olyan van, aki IE helyett IE-re épülő klónt használ. Azt pedig - talán - ne tekintsük önálló böngészőnek.

Nekem nem. Nektek...

kedd okt. 10, 2006 9:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
.gúnár. írta:
Steve_Hun írta:
...
http://www.vbseo.com/f34/how-bypass-click-activate-use-control-ie-activex-fix-guide-6488/

jó is az az IE ;) és ráadásul featureként úgy szaporodik, mint egy baktérium, havonta megduplázza a saját méretét a biztonsági frissítéseknek köszönhetően...

egyébként meg milyen lúzerek a Linux felhasználók, hogy guglival keresgélnek drivereket, ugye? ez most akkor mégis miben más? asszem a böngésző helyes működése is elég alapvető funkció manapság ;)

Nem tudom, nekem a program files/internet explorer mérete 1MB körüli konstans. Persze a DLL fájljaival már jóval több, de frissítésnél inkább lecserél dolgokat, mintsem hozzárak. És helyesen működik. Ez a bug dolog meg olyan, mint a Linux. Ahogy elterjednének a Gecko-s sz.rok, rögtön lenne is rájuk kód, ami kihasználja a bugjaigat.

És még mielőtt félreértenél te (is): nem tartom lúzereknek a linux felhasználókat, csak a szánalmas érveiket, amikhez görcsösen ragaszkodnak. Ezért is nincs elterjedve a rendszer, pedig lett volna rá ideje.

Egyébiránt maximálisan egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az IE elavult böngésző, épp ideje, hogy kijöjjön az IE7, mert bizonyos funkciókban a Mozilla és társai már rég megelőzték, hogy pl. a tabbed browsing-ot említsem. Ezért használok én is klónt.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. kedd okt. 10, 2006 9:32-kor.

kedd okt. 10, 2006 9:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos igen... Elvakult elmékkel nem lehet objektíven vitázni. ;) Még mindig nem tűnt fel, hogy sem egyik-másik ellen|mellett érveltem? Még mindig nem világos, hogy mindegyiknek van előnye és hátránya?

Innen: Linux vs. Windows vita == >/dev/null Illetve bocsánat... >/Lomtár ;)

kedd okt. 10, 2006 9:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
mondom, nem BUG!!!

FEATURE, amit a kicsipuha azért tett bele, mert törvény/bírósági határozat/mittoménmi kötelezte rá.

azóta kiadtak egy frissítést, amivel el lehet távolítani ezt a FEATURE-t mindenkinek saját felelősségére. vagy valami ilyesmi.

kedd okt. 10, 2006 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Nos igen... Elvakult elmékkel nem lehet objektíven vitázni. ;) Még mindig nem tűnt fel, hogy sem egyik-másik ellen|mellett érveltem? Még mindig nem világos, hogy mindegyiknek van előnye és hátránya?

Innen: Linux vs. Windows vita == >/dev/null Illetve bocsánat... >/Lomtár ;)

Ok, rendben, megértettem, elnézést, ha nem tűntem objektívnek, igyekeztem az maradni. De azért válaszolhatnál az uhus kérdésemre a hálózattal kapcsolatban, akár magánban is, ha van rá időd, megköszönném, ne terheljük már ezzel a többieket. Nem azért tenném fel, hogy fi.kázzam, hanem mert kiváncsi vagyok rá, de hálózat nélkül nehézkes.

kedd okt. 10, 2006 9:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
De azért válaszolhatnál az uhus kérdésemre a hálózattal kapcsolatban, akár magánban is, ha van rá időd, megköszönném, ne terheljük már ezzel a többieket. Nem azért tenném fel, hogy fi.kázzam, hanem mert kiváncsi vagyok rá, de hálózat nélkül nehézkes.
Sajnos nem tudok neked segíteni... Olyan régen foglalkoztam vele, hogy csak a gömbfejes nyomtatásra tudnék tuti megoldást. Én valahogyan leragadtam ott. Javasolnám, hogy csak Windows operációs rendszert használj, mert az gyakorlatilag mindenre tud jól működő stabil megoldást. :oops:

kedd okt. 10, 2006 9:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.gúnár. írta:
De azért válaszolhatnál az uhus kérdésemre a hálózattal kapcsolatban, akár magánban is, ha van rá idõd, megköszönném, ne terheljük már ezzel a többieket. Nem azért tenném fel, hogy fi.kázzam, hanem mert kiváncsi vagyok rá, de hálózat nélkül nehézkes.
Sajnos nem tudok neked segíteni... Olyan régen foglalkoztam vele, hogy csak a gömbfejes nyomtatásra tudnék tuti megoldást. Én valahogyan leragadtam ott. Javasolnám, hogy csak Windows operációs rendszert használj, mert az gyakorlatilag mindenre tud jól mûködõ stabil megoldást. :oops:

pontosabban: "...mindenre tud jól működő, stabil megoldást."

köszönjük Bronzi az értékes hsz-t! Ismért bizonyítottad, hogy a linuxosok megalapozott érvel, tárgyilagosan vitatkoznak, ellenben a nem linux hívőkkel, akik gyermeteg módon gúnyolódnak.

kedd okt. 10, 2006 9:44
Profil Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Macika írta:
Naaaa, azért ne essünk túlzásba!!!

Schumi 7 VB-győzelméből legalább 4-5-öt pontugyanígy szerzett. Akkor ő azokat nem érdemelte volna meg??? DEHOGYNEM!

Ez technikai sport, benne van a pakliban.

Ahhoz, hogy valaki ott lihegjen másodikként és ilyen esetben elsőként futhasson be, ahhoz is IGEN KOMOLY tudás kell.

Nekem nagyon csípi a szememet, ha valaki ennyire elvakult hívője valam(k)inek.

De hát magyarok vagyunk, nekünk hátasló nem kell, mert mi nem ülni akarunk a lovon, hanem csak átesni a túlsó oldalára...

A 7-ből 4-5 így lett meg? Azért ez is túlzás.

1994:
M. Schumacher: 92 pont
Damon Hill: 91 pont

1995:
M. Schumacher: 102 pont
Damon Hill: 69 pont

2000:
M. Schumacher: 108 pont
M. Häkkinen: 89 pont

2001:
M. Schumacher: 123 pont
D. Coulthard: 65 pont

2002:
M. Schumacher: 144 pont
Rubens Barrichello: 77 pont

2003:
M. Schumacher: 93 pont
K. Räikkönen: 91 pont

2004:
M. Schumacher: 148 pont
R.Barrichello: 114 pont

Tény, hogy az évezred elején inkább annak köszönhette a győzelmeket, hogy óriási fölényük volt, a konkurens csapatok nagyon le voltak maradva, így esélyük sem volt a vb győzelemre.
Nekem az csípi a szemem, ha valaki egy hozzászólás alapján kezd általánosítani. Egy cseppet sem vagyok elvakult. Elismerem, Schumachernek szurkolok (de ez eddig sem volt titok), mióta benne van a Forma 1-ben. Azért szerintem az kissé más kategória, hogy valaki úgy nyeri meg a vb-t, hogy a konkurens autója folyton lerohad (tavaly Raikkönen) vagy úgy, hogy nagy technikai fölényük van és ezért nem érnek a nyomukba.
Hidd el, én sem élveztem az évezred elején a Ferrari fölényét, dög unalmasak voltak a versenyek, a tavalyi és az idei szezon az, amikor visszatért az izgalom a száguldó cirkuszba. Technikai sport, de jobban örültem volna, ha nem a gumik vagy a technika dönti el a végét, függetlenül attól, ki vezeti a vb pontversenyt, mert végre izgalmasak voltak a versenyek.

kedd okt. 10, 2006 9:50
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ!
Mi újság a tuningolt xp-vel?

kedd okt. 10, 2006 9:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.gúnár. írta:
De azért válaszolhatnál az uhus kérdésemre a hálózattal kapcsolatban, akár magánban is, ha van rá időd, megköszönném, ne terheljük már ezzel a többieket. Nem azért tenném fel, hogy fi.kázzam, hanem mert kiváncsi vagyok rá, de hálózat nélkül nehézkes.
Sajnos nem tudok neked segíteni... Olyan régen foglalkoztam vele, hogy csak a gömbfejes nyomtatásra tudnék tuti megoldást. Én valahogyan leragadtam ott. Javasolnám, hogy csak Windows operációs rendszert használj, mert az gyakorlatilag mindenre tud jól működő stabil megoldást. :oops:

Így van, Bronz, köszönöm az értékes hozzászólásod.

kedd okt. 10, 2006 9:56
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Ahogy elterjednének a Gecko-s sz.rok, rögtön lenne is rájuk kód, ami kihasználja a bugjaigat.

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29265

Tavaly már 20% körüli volt az elterjedségük. Nálunk.

kedd okt. 10, 2006 9:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
levike7 írta:
Az extended Windózhoz annyi, hogy bizony elég ütős! :)

És a Blade Edition-ről hallottatok már?
http://bladeedition.atw.hu/ - Ez is megér pár percet..

Én kipróbáltam pár ilyen tákolmányt, aztán visszatértem az eredetihez. A sima Windowst is ki lehet hangolni rendesen.

kedd okt. 10, 2006 10:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
.gúnár. írta:
Ahogy elterjednének a Gecko-s sz.rok, rögtön lenne is rájuk kód, ami kihasználja a bugjaigat.

és az már piacvezető, ugye? :D

kedd okt. 10, 2006 10:01
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
.gúnár. írta:

20%? Ez már igen! És kérdezzük meg, mennyi ezen belül azoknak az aránya, akik csak és kizárólag ezzel neteznek, esetleg le is törlik az IE-t, és hányan vannak azok, akik az IE mellett neteznek ezzel, felváltva. És ha majd kijön az IE7, akkor adni fog még ezeknek is egy pofont.

kedd okt. 10, 2006 10:04
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
.gúnár. írta:

és az már piacvezető, ugye? :D

Hogy beszélhetsz piacról egy ingyenes dolog esetében? Jobban mondva nem is ingyenes, mert emberi munka van benne, tehát nem ingyenes, de nem kell fizetni érte, na.

Különben sem mondtam, hogy piacvezető.De tudtommal nem az számít, hiszen a Nokia az viszont piacvezető, de mégis egy fos, mint tudjuk, mióta kinyilatkotál.

Szóval akkor most mi van, mutass utat, mert eltévedünk!

kedd okt. 10, 2006 10:12
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
20%? Ez már igen! És kérdezzük meg, mennyi ezen belül azoknak az aránya, akik csak és kizárólag ezzel neteznek, esetleg le is törlik az IE-t, és hányan vannak azok, akik az IE mellett neteznek ezzel, felváltva. És ha majd kijön az IE7, akkor adni fog még ezeknek is egy pofont.

És ha már megkérdezzük őket, akkor kérdezzük meg azt is, hogy ha az operációs rendszerbe más böngésző lenne beépítve, akkor lecserélnék-e az internet explorerre. Szerintem kevesen.

Egyébként megnyugtatlak, nem sokan törlik az IE-t. Nem lehet...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla kedd okt. 10, 2006 10:31-kor.

kedd okt. 10, 2006 10:14
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
.gúnár. írta:

És ha már megkérdezzük őket, akkor kérdezzük meg azt is, hogy ha az operációs rendszerbe más böngésző lenne beépítve, akkor lecserélnék-e az internet explorerre. Szerintem kevesen.

Én sem látom át mit akart...attól hogy nem cserélik le az internet explorert, az rögtön azt jelenti hogy jó?

kedd okt. 10, 2006 10:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
.gúnár. írta:

De lehet. Xp-ből hivatalosan valóban nem, de aki nagyon akarja, törölheti. Korábbi Windowsokból pedig simán. Az is igaz, hogy magát a motort az még asszem nem törli (nem sokat foglalkoztam IE törléssel). És sokmindent meg lehet kérdezni a júzerektől szerintünk, én azt hangsúlyoztam, hogy sokan használnak IE-t olyanok is, akiknek egyébként fent van más böngésző is. Mellesleg az is igaz, hogy nagyon sok weboldal a szabványt kikerülve úgy van megírva, hogy csak IE-rel lehessen megnézni. Ezt nem tartom jó dolognak.

kedd okt. 10, 2006 11:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Mellesleg az is igaz, hogy nagyon sok weboldal a szabványt kikerülve úgy van megírva, hogy csak IE-rel lehessen megnézni. Ezt nem tartom jó dolognak.

arról meg nem beszélve, amit a gekkó nem tud lekezelni, mint pl. az innerhtml és társai, utána meg siránkoznak, hogy miért IE alá fejlesztenek az emberek.

kedd okt. 10, 2006 11:28
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Hogy beszélhetsz piacról egy ingyenes dolog esetében? Jobban mondva nem is ingyenes, mert emberi munka van benne, tehát nem ingyenes, de nem kell fizetni érte, na.

Különben sem mondtam, hogy piacvezetõ.De tudtommal nem az számít, hiszen a Nokia az viszont piacvezetõ, de mégis egy fos, mint tudjuk, mióta kinyilatkotál.

Szóval akkor most mi van, mutass utat, mert eltévedünk!

lehet beszélni piaci forgalomról és piaci részesedésről is.

egyébként pont ez a legérdekesebb a linux + alternatív böngészők vs MS összevetésben, hogy hiába adják ingyen, akkor sem kell a kutyának sem. Mit gondolsz, ha az Ericsson adná ingyen a telóit, az emberek hány százaléka használna Ericsson mobilt?

kedd okt. 10, 2006 11:35
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Mit gondolsz, ha az Ericsson adná ingyen a telóit, az emberek hány százaléka használna Ericsson mobilt?

0.0 :D

kedd okt. 10, 2006 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
pontosabban: "...mindenre tud jól működő, stabil megoldást."

köszönjük Bronzi az értékes hsz-t! Ismért bizonyítottad, hogy a linuxosok megalapozott érvel, tárgyilagosan vitatkoznak, ellenben a nem linux hívőkkel, akik gyermeteg módon gúnyolódnak.
Szívesen. Pontosabban: Ismét... ;)

...de honnan veszed, hogy Linuxos vagyok?... De most komolyan: te is csak írsz és nem olvasol?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd okt. 10, 2006 12:13-kor.

kedd okt. 10, 2006 12:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
BrOnZ!
Mi újság a tuningolt xp-vel?
Megy felfele Skynet irányába... Már 15 db. fent van. Lassan ugyan, de megy.

kedd okt. 10, 2006 12:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Örülök, hogy végre egyetértünk... Ostoba voltam bocsánat, nem láttam át előre, hogy te is csak írsz és nem olvasol, valamint csak az lehet a frankó amit te leírsz. De már beláttam a hibámat, és tanultam belőle. Nem vagy T68m rokona véletlenül? ;)

kedd okt. 10, 2006 12:09
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
.gúnár. írta:

Na igen, én próbáltam. Van ugyanis egy olyan szitu, hogy 6.0 kellene, mert 7.0-val nem megy az adott oldal. Nem lehet downgrade-elni.
Sajna csak IE-vel megy, úgy hogy buktam a dolgot.

kedd okt. 10, 2006 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
De lehet. Xp-ből hivatalosan valóban nem, de aki nagyon akarja, törölheti...

Vagyis ez nem valódi választási lehetőség.
Ha Pista bácsinak elébe rakják, hogy leszedheti, ha itt-ott széttúrja a registryt, meg mahinál össze-vissza, akkor nem lesz ie-je. Nem egészen ugyanaz, mintha elérak egy menüt, hogy ie: kell/nem kell, firefox: kell/nem kell, etc... Márcsak azért sem fog nekikezdeni a regisrty turkáláshoz, mert nem ért hozzá. Szóval nem állítanám ilyen egyértelműen, hogy azért ez a nagy fölény, mert annyira jó. Inkább azért, mert sokan azt sem tudják, hogy van alternatíva. És mert sok iskolában nem azt mondják, hogy böngészővel tud netezni a gyerek, hanem hogy explorerrel, vagyis így fel sem merül benne, hogy lehet mást is használni ;)

kedd okt. 10, 2006 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
.gúnár. írta:
Örülök, hogy végre egyetértünk... Ostoba voltam bocsánat, nem láttam át előre, hogy te is csak írsz és nem olvasol, valamint csak az lehet a frankó amit te leírsz. De már beláttam a hibámat, és tanultam belőle. Nem vagy T68m rokona véletlenül? ;)

Most kérdezzem meg, hogy a Szivárványnet milyen célközönséget szolgál ki internettel? Felesleges piszkálódni.

kedd okt. 10, 2006 12:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
.gúnár. írta:
De lehet. Xp-ből hivatalosan valóban nem, de aki nagyon akarja, törölheti...

Vagyis ez nem valódi választási lehetőség.
Ha Pista bácsinak elébe rakják, hogy leszedheti, ha itt-ott széttúrja a registryt, meg mahinál össze-vissza, akkor nem lesz ie-je. Nem egészen ugyanaz, mintha elérak egy menüt, hogy ie: kell/nem kell, firefox: kell/nem kell, etc... Márcsak azért sem fog nekikezdeni a regisrty turkáláshoz, mert nem ért hozzá. Szóval nem állítanám ilyen egyértelműen, hogy azért ez a nagy fölény, mert annyira jó. Inkább azért, mert sokan azt sem tudják, hogy van alternatíva. És mert sok iskolában nem azt mondják, hogy böngészővel tud netezni a gyerek, hanem hogy explorerrel, vagyis így fel sem merül benne, hogy lehet mást is használni ;)

Ezzel teljes mértékig egyetértek. De még sorolhatnám tovább, pl media player. Agresszív üzletpolitika és sajnos hatásos. Ha így folytatják, nem lesz normális alternatíva se víruskeresőre, se tűzfalra, se antispyware-ra (azért hozom fel most ezeket példának, mert érzésem szerint éppen ezzel kisérleteznek: Onecare, Defender és a már közismert Win Tűzfal).

kedd okt. 10, 2006 12:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
pontosabban: "...mindenre tud jól mûködõ, stabil megoldást."

köszönjük Bronzi az értékes hsz-t! Ismért bizonyítottad, hogy a linuxosok megalapozott érvel, tárgyilagosan vitatkoznak, ellenben a nem linux hívõkkel, akik gyermeteg módon gúnyolódnak.
Szívesen. Pontosabban: Ismét... ;)

...de honnan veszed, hogy Linuxos vagyok?... De most komolyan: te is csak írsz és nem olvasol?

(utolsó)kérdésedre válaszolva, néha én is ezt hiszem rólad...

Honnan veszem?
pl. http://www.bronz.hu/uhulinux/

gúnár nem rokonom, csak épp a piacról élünk mind a ketten, ahol buherátori okoskodás helyett a megoldásokért fizetnek. Ha lenne linuxos megoldás, akkor azt adnánk az ügyfélnek. Nekünk mindegy, csak gyorsan túllegyünk rajta és fizessenek.

Persze, vannak itt jóltejelő állású emberek, akik ráérnek egész napjukban kernelt fordítgatni, aztán ha nem megy, akkor másnap újra megpróbálják. No, meg ráérnek emellett egész nap fórumra írkálni...

mellesleg a minix hordozza azokat az előnyös tulajdonságokat, amikkel a linuxot szokták felruházni:
http://www.minix3.org/
What hardware do I need to run MINIX 3?
You need an Intel 386 or higher with 4 MB of RAM,
Since the distribution comes on a live CD, you can test it without allocating any hard disk space, but for a hard disk installation, 50 MB is needed as a minimum
(a 386-os processzor az enhanced mód miatt kell, de az 50MB harddiszket és 4MB-ot itt is sokallom. 640kByte-ban mindennek el kell férnie! :D, 20MB HDD-be beleraktam egy DOS, egy WIN3.0, NC, NU, és egy integrált, ablakkezelt fejlesztői környezetet, 640kByte mellett. Úgyhogy nem tudom mire pazarolnak el 50MB-ot)

persze, ez is csak egy buherátor unix rendszer, gyakorlati használatra igen korlátozottan (azaz csak célprogramok futtatására) alkalmas.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd okt. 10, 2006 12:41-kor.

kedd okt. 10, 2006 12:32
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Felesleges piszkálódni.

na itt írtad le a lényeget. tessék már abbahagyni a piszkálódást!!!

kedd okt. 10, 2006 12:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
.gúnár. írta:
Felesleges piszkálódni.

Láthatod, egyeseknek ez még mindig nem megy. Én úgy vagyok vele, hogy okos enged, szamár szenved, avagy egyik fülemen be, másikon pedig ki :) .

kedd okt. 10, 2006 12:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
.gúnár. írta:
Felesleges piszkálódni.

Én kezdtem volna? Én nem így érzem. Persze sajnos van egy stílusom, már aki ismer itt a fórumon is, az tudja.

kedd okt. 10, 2006 12:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Én kezdtem volna? Én nem így érzem. Persze sajnos van egy stílusom, már aki ismer itt a fórumon is, az tudja.

lényegtelen, hogy ki kezdte. hagyd abba először te, majd a többiek - az értelmesebbje - is lenyugszanak, aztán a végén T68m is majdcsak megunja :D

kedd okt. 10, 2006 12:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
.gúnár. írta:

lényegtelen, hogy ki kezdte. hagyd abba először te, majd a többiek - az értelmesebbje - is lenyugszanak, aztán a végén T68m is majdcsak megunja :D

Ok, részemről megtörtént.

kedd okt. 10, 2006 13:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Windows témától teljesen eltérően, böngészők.

A legnagyobb bajom velük, hogy mindegyik máshogy próbál igazodni a szabványhoz és egyáltalán nem kompatibilisek egymással a böngészők. Itt főleg a nagy kékre és a mozilla tűzrókájára gondolok. Azzal nem mondok szerintem újat, hogy utóbbi kódja egy rakás sz.ar és zabálja a memóriát, nem beszélve egy nagyon fontos szempontról, a biztonságról. Ugyanez elmondható a nagy kékről is, ám ő annyival jobb, legalábbis a 7-es, nálam az van fent, hogy nem eszik annyi memóriát, bár csak szolgáltatásaiban és megoldásaiban fejlődött, más érdemi fejlődést nem tapasztaltam. Ez meg egyértelműen hajaz a Mozilla megoldásaira, nem beszélve arról, hogy a külcsíny a most elterjedt "web 2.0" eredetileg apple grafikai megoldásaira épül. Talán egy fokkal jobb a kevésbé elterjedt Opera, ami egész korrektre sikerült minden szempontból, de a kompatibilitási hibák bizony nála is ékeskednek. A felhasználók tetemes része pedig a nagy kék böngészőt használja.

kedd okt. 10, 2006 13:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bejoffolok ideja vitátokba:

Van ASVA, hogy harcoljon a filmkalózok ellen.
Vannak a hazai filmforgalmazók, akik úgymond szintén elkövetnek mindent a koppintás ellen. -> pl: olyan utasításokat küldenek a moziknak (bizonyos filmeknél), hogy a nézőket motozzuk át, meg a táskájukba nézzünk bele. -> röhej.
Vannak a mozik, akiknek az odafigyelés szintén dolguk lenne.

És van a valóág:
-hónapokkal, évekkel későbbi hazai filmpremier az eredetihez képest: az eredeti dvd-re rányomják a magyar feliratot, és kész is a fullos dvd film, mielőtt itthon megjelenne a moziban (akár hónapokkal hamarabb is).
- a hazai tárhely szolgáltatóknak mindnek van emeltdíjas sms tárhely szolgáltatása, ahova nyilván fel lehet cuccolni bármit +torrent és hasonlók.
- egyre gyorsabb/olcsóbb internet mindenhol a letöltéshez
- egyre drágább mozijegy, az elrettentéshez

Persze divat hangoztatni, hogy hű mekkora kárunk van az egészből, de érdekes, hogy nem tudnak tenni ellene semmit, csak pofázni.
Vajon miért?
USA: megjelenik a film, tömegek a moziban, és lehet hogy egy hónap alatt be is hozza a befektetett pénzt. Lehet ezért nem érdeke a gyártónak, hogy odafigyeljen a film későbbi sorsára? Pénz megvan, a többi már csak hab a tortán?
Pedig olyan egyszerű lenne...
vagy világpremier, vagy csak pár hét csúszás. Nyilván lennének kamerás felvételek halomban, de aki igényes, azt ezek nem érdeklik.
A DVD minőségű kép és dolby5.1 hang az, amit kamerásan nem lehet visszaadni. Márpedig amíg itthon ez a dvd minőség hamarabb van mint maga a film a moziban, addig hiába minden.

Pedig lépniük kell hamarosan. Már én is a bőrömön érzem a veszteséget.

kedd okt. 10, 2006 13:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 39122 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682 ... 783  Következő